Wat is Krav Maga

 

Krav Maga, wat contact gevecht betekend, is een modern zelfverdediging systeem. In origine is Krav Maga een realistisch vecht systeem ontwikkeld voor het leger en de politie in Israël.Vanuit dit systeem is later de zelfverdediging variant voor burgers ontwikkeld.

Krav Maga werkt met de simpele filosofie, dat de technieken eenvoudig zijn en zoveel mogelijk gebaseerd moeten zijn op de natuurlijke reflexen van de mens, zodat het relatief snel en makkelijk aan te leren is. Hierdoor is het systeem ook uitvoerbaar onder stress. Men hoeft dan ook niet lenig en sterk te zijn om zich met behulp van Krav Maga, effectief te verdedigen en weerbaar op te stellen.

Tijdens de lessen Krav Maga Den Haag besteden we veel tijd aan reality based self defense. Dit wil zeggen dat we trainen onder stress en onder omstandig heden zoals die op staat kunnen voorkomen. De aanval kan van achter komen, in het donker of door meerdere tegenstanders. Er zijn geen regels voor de aanvallers en de verdediger. De aanvallen kunnen worden uitgevoerd met messen, stokken, stenen of pistolen. Voor elke aanval geeft het zelfverdediging systeem Krav Maga een oplossing!

We leren ons te verdedigen tegen grond aanvallen, verwurgingen, take downs en houdgreep. Tegen verschillende trappen en stoten. Ook leren we ons te verdedigen tegen aanvallen met behulp van verschillende voorwerpen, zoals messen, stenen, stokken en vuurwapens. We werken met een tijd lijn, waarin we ook preventieve technieken behandelen, die voorkomen dat we in de problemen raken, dit kan dus ook beteken dat we als eerste aanvallen.

 

Op het filmpje zie je de de voorzitter van de IKMF, de grootse krav maga bond ter wereld, bezig met het les geven in Krav Maga. Krav Maga den Haag is aangesloten bij deze bond.

Onze studenten leren met welke technieken ze pijnprikkels kunnen geven en met welke ze tijdelijk een aanvaller kunnen uitschakelen.

Ook leren wij onze studenten gebruik te maken van hun natuurlijke lichaam wapens, hun knieën, ellebogen, armen, benen en zelfs hun hoofd. We leren ze te stoten, trappen en werpen. Ook wordt er aandacht besteed aan het controleren en ontwapenen van aanvallers. Verder leren wij verschillende val en rol technieken, werken we aan coördinatie, kracht, flexibiliteit en conditie.

Tegenwoordig zijn er veel sportscholen die Krav Maga of variante ervan aanbieden (bijvoorbeeld: commando krav maga of combat krav maga). Veel van deze systemen zijn slechts verbasteringen van het origineel en doorspekt met vechtsport technieken die er naar de smaak van de individuele instructeur aan toe zijn gevoegd. Hier op is geen enkele controle.

Krav Maga Den Haag , zuid Holland is aangesloten bij de grootste Krav Maga bond ter wereld, de IKMF . De instructeurs hebben een licentie en worden jaarlijks op verschillende momenten door het GIT team , uit Israël, bij geschoold en geëxamineerd. Ook de leden van onze school worden op verschillende momenten door dit zelfde team uit Israël geëxamineerd, hierdoor wordt de kwaliteit en inhoud van de training gecontroleerd.

Het filmpje hierboven gaat over de zelfverdediging sport Krav Maga, zoals gegeven in Krav Maga Den Haag. De school is gevestigd in Den Haag, zuid holland, Escamp.